Održan Meet and Code 2019

Drugu godinu za redom, Visoka škola i Istraživačko-edukativni centar su u Evropskoj nedelji programiranja (od 5. do 20. oktobra 2019.) organizovali skupove pod zajedničkim imenom Meet&Code. Događaji u subotu 12.10.2019. i ponedeljak, 14.10.2019. godine pod internim nazivom Budi na ti sa VI (VI – veštačka inteligencija) okupili su više od 70 učesnica/učesnika. U subotu 12. oktobra kao gosti/predavači bili su prisutni doc. dr Tomaž Bratina sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Mariboru (Slovenija) i Svetlana Radlovački, profesorica Školskog centra „Nikola Tesla“ u Vršcu (https://cecaradlovacki.wordpress.com/).
Profesori Visoke škole i gosti su se obratili studentima osnovnih i master studija Visoke škole kao i koleginicama (vaspitačice i stručni saradnici) iz Predškolske ustanove „Čarolija“ Vršac upoznavši ih sa osnovama veštačke inteligencije i robotike. Profesor dr Bratina je predstavio robota pod nazivom TRUETRUE, a koleginica Radlovački maturske radove svojih učenika koji odlično odražavaju savremene tendencije koje su prisutne u radu ŠC „Nikola Tesla“. Istraživačko-edukativni centar je zahvaljujući podršci TechSoup Balkans i SAP obezbedio komplet MI Robot Builder, kao i senzorske komplete zasnovane na Arduino platformi.
U ponedeljak, 14. oktobra skup je organizovan i za studente koji pohađaju predmet Primena IKT u vaspitno-obrazovnom radu, a njima su se pridružile i vaspitačice već navedene PU.
Visoka škola je osim prostorno-tehničkih uslova obezbedila svim učesnicama/učesnicima promo paket i sertifikat o učešću.
 
Prezentacija o veštačkoj inteligenciji u obrazovanju je dostupna na portalu Vaspitačice.rs – link: http://vaspitacice.rs/vestacka-inteligencija/
Pogledajte fotografije i video zapis TV Banat-a sa događaja, a više informacija potražite u najavi na: https://www.uskolavrsac.edu.rs/meet-and-code-2019/
 
 
Mediji:
 
Prilog TV Banat (14.10.2019.)