Umrežavanje NGO u okviru projekta „Inequality Challenge – Tackling gender inequality through theatre-based education among most vulnerable groups in Serbia“

U Beogradu je 15. i 16. novembra 2018. godine u Belgrade City Hotelu u organizaciji SRH (Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje) Srbije organizovano umrežavanje NGO
u okviru projekta „Inequality Challenge – Tackling gender inequality through theatre-based education among most vulnerable groups in Serbia“. Sastanku su prisustvovale organizacije iz Zaječara, Pirota, Kruševca, Vršca i Beograda, koje su se upoznale sa ciljevima, tematikom i metodologijom realizacije navedenog projekta.
Kroz teatarsko obrazovanje projekat treba da izazove i promeni konzervativne rodne stavove i ponašanja među mladima sa posebnim fokusom na populaciju Roma i povratnika, čime se stvara otvorenije, tolerantnije, nediskriminirajuće i nenasilno okruženje.
Projekat je podržan od strane die Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i predstavlja svojevrsni nastavak saradnje i aktivnosti organizacija koje su realizovale projekat „Zamenom uloga do promene u stavovima“.
Sastanku su u ime Istraživačko-edukativnog centra prisustvovali dr Nataša Sturza Milić i dr Predrag Prtljaga. Sastanak je završen potpisivanjem Memoranduma o saradnji.